Юлиян Огнянов
мрежов бизнес в българия
техники и насоки за развитие
Абонирайте се за моя имейл бюлетин и получавайте първи новите материали за МЛМ бизнес!


Какво бих направил, ако сега започвах Мрежов бизнес?

Наскоро получих на имейла си следният въпрос: “Какво бихте направили, ако започвате сега своя Мрежов бизнес?”. Това е много интересен въпрос и въпреки, че във всяко начало е необходимо лично да минете през своите стъпки, уроци и грешки, за да натрупате опита си аз вярвам, че моите съвети ще са ви от полза. В тази статия и видеото към нея ще ви дам три основни точки, които са важни за мен от днешна гледна точка и смятам, че ще изиграят важна роля в развитието на всеки, който започва свой Мрежов бизнес. Всъщност, това са съвети, които ще помогнат дори и на опитни МЛМ Предприемачи затова вникнете максимално в тях. Ако разберете и използвате тези три съвета вие гарантирано ще си спестите поне няколко години от своето развитие в лутане и пътища без изход. Разберете повече в статията!


Въпросът, който ме провокира да направя тази статия може да се разбере и по следния начин: “Какво трябва да направя в началото, за да имам успех в Мрежовия маркетинг?”. И така, нека ви кажа какво аз бих направил, ако започвах сега от днешната си гледна точка на моя 10 годишен опит. Ето ги и моите три съвета за вас:

1. Известирайте повече в своето обучение

Първото, което бих направил със старта си е - да инвестирам повече в обучението си. Често това се пренебрегва от новите партньори, които смятат, че със наличните си хзнания и умения ще постигнат дълготраен успех в нашата професия. За началот веднага щях да намеря по спонсорската си линия нагоре човек, с който ми е приятно да работа и да започна да се обучавам от него. Щях да комуникирам с него ежедневно и да искам неговото мнение и препоръки за всяка моя стъпка. Също така бих инвестирал в различни курсове, както и посещение на събития на компанията и лидерите, за да мога да науча по-бързо това, което трябва да знам за своя бизнес. Известицията в себе си и своите знания и умения е това, което най-много ще ви се върне в бъдеще под формата на резултат.

2. Намерете модел на работа, който лесно да бъде дублиран от вашия екип

Следващото нещо, в което си заслужаваше да се съсредоточа бе да намеря модел на работа, който да бъде лесно дублируем. Говоря най-вече за начина по който представям бизнес възможността си и процеса по стартиране на новите си партньори. Една от грешките ми беше, че когато започнах в началото практически всяка моя среща се различаваше от предишната. Това се случваше, защото не знаех точно какво да правя и в следствие на това често си задавах въпроси като: “Дали съм казал правилното нещо?”, “Щеше ли да бъде по-добре, ако бях казал нещо друго?” и т.н. Това често създаваше у мен напрежение, чувство за несигурност и неувереност. Когато имах нов партньор той виждаше от мен все различни неща и това го объркваше. Тогава не знаех, че успехът в нашия бизнес идва най-вече от принципа на дублирането.

3. Поставете си реални цели и анализирайте действията си

Третото нещо, което щях да направя, ако започвах отначало е това, че щях да си поставя по-реални очаквания и цели за себе си. Целите ми щяха да бъдат написани конкретно - количество представяния на седмица, количество нови контакти, време за обучение и т.н. След това щях да започна да описвам всеки един ден, всяка една среща, всяко действие, което правя. Да си води дневник и да следя за определен брой срещи, колко хора са поискали продуктите, колко са пожелали бизнеса и всичко останало. Съвета ми е да си водите такъв анализ, за да можете да определите по-точно своите бъдещи цели. Ако искате да вървите уверено напред и да се възползвате от силата на Мрежовия маркетинг е важно да си поставяте реални и осъзнати цели.

 

А сега изгледайте това видео, в която ще поговорим повече по темата:

 

Заключение

За да се постигне успех и да станем професионалисти във всяка една професия ще ни се наложи да натрупаме опит. Да бъдеш МЛМ Предприемачест не е толкова сложна професия, но сложното в много случай е да контролираш себе си и да имаш търпение да натрупаш опит, преминавайки през откази и трудности. Опита се трупа с времето и многото действия, които правим, но дали ще имаме търпението да минем през всичко необходимо? Четейки тази статия и видеото към нея представете си, че можете да използвате машина на времето и да си спестите години опит и грешки. Това е възможно! Просто използвайте моите три съвета. 

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи по-долу. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин. Приветсвам вашите коментари под статията! Желая ви успех!

Абонирайте се за моя Messenger бюлетин, за да получавате новите ми статии първи от тук:


Съветвам ви да прочетете и тези статии:


Сподели със своите приятели: