Юлиян Огнянов
мрежов бизнес в българия
техники и насоки за развитие
Абонирайте се за моя имейл бюлетин и получавайте първи новите материали за МЛМ бизнес!


Най-голямата грешка в Мрежовия маркетинг!

Преувеличавате ли често, когато представяте вашата възможност или продукти? Ако го правите, внимавайте! Това може да се окаже една от най-големите ви грешки. Моето наблюдение през годините сочи, че повечето нови представители в професията МЛМ Предприемач преувеличават постоянно и това води до сравнително по-несериозно отношение от околоните към тяхната възможност и продукти. Ако трябва да съм честен смятам, че това води и до по-несериозно отношение към цялата ни професия и индустрия. Научете се да бъдете професионалисти и да не преувеличавате от тази статия и видеото към нея. Гарантирам ви, че това ще привлече към вас много повече заинтересувани кандидати.


Директните продажби и Мрежовият маркетинг в днешно време дават възможност на над 100 млн. човека по света да станат професионалисти в една нова професия - МЛМ Предприемач, даваща им възможност да изградят повече свобода и независимост в живота си. Много от тези хора имат добри допълнителни доходи, а част от тях и впечатляващо високи основни доходи. Това е невероятна професия учеща ви на най-различни умения, които ползвате цял живот. Толкова много ползи има, а в същото време е толкова неразбрана и обхваната в митове.

Защо това се случва?

Една от главните причини е, че повечето нови представители започват бизнеса си с голям ентусиазъм и бързайки да достигнат до големи успехи те преувеличават всичко свързано с тяхната възможност и продукти. Това наистина може да бъде най-голямата им грешка! Те често започват да обещават на кандидатите си бързи и лесни печалби, бляскав живот, доходи без да се работи и какво ли още не с единствената цел да ги запишат в бизнеса. Сами разбирате, че подобен подход създава повече негатив отколкото позитиви. Помислете, ако създадете един преувеличен свят в главата на кандидата си, когато вземе решение и стартира дали това няма да обърне каруцата при появата на първите трудности? Няма ли да се почувства измамен? И може би с право? Разбира се, случвало се е на всеки от нас да преувеличава, както с бизнес възможността си, така и с продуктите - особенно за здраве. Обещания за пълно изцерение и то от крайно некомпетентни нови представители. Понякога съм чувал абсурдни неща. Редно ли е така да постъпваме и по този начин да вредим на своя имидж, както и на този на цялата ни професия?

Ако желаете да станете професионалист, моят съвет към вас е: научете се да правите разлика между професионално представяне на възможностите и ползите на продуктите и преувеличаване с цел покупка или регистрация. Всеки от вас, който разбира защо е в този бизнес знае, че това което носи дългосрочен успех са хората, които идват и остават. За да дойдат те имат очаквания, а за да останат ги сравняват с реалната картина и това определя тяхната увереност в бъдеще. Вашата роля е, когато представяте да поставите правилно техните очаквания. Да, знам, че вашата компания предоставя уникална възможност човек да промени живота си и да преуспее, както са го направили много хора до сега, но все пак намерете начин чрез поведението и думите си да представите това по правилен начин.

Често на своите срещи с хора и събития за представяне на бизнеса си аз казвам, че лесен и бърз успех, който да бъде дълготраен няма. Човек е нужно да положи необходимите усилия за това. Да, има много хора, които са пример за великолепни успехи, но те са платили цената с труда си, упорство, лишения и излизане от зоната си на комфорт. Например, когато аз започнах своя бизнес, това върху което се съсредоточих бяха действията. Вярвах в големия успех, но знаех че трябва активен труд. Все пак, това не ме изплаши, защото исках този успех. Резултатите не закъсняха и още на петия месец достигнах доход от над 1300лв. и над 2000лв. на месец след една година. Възможно ли е? Да! Лесно ли е? Не! Всеки ли ще го направи? Естествено, че не! А от кого зависи...

Моето мнение е, че всеки може да успее чрез Мрежовия Маркетинг стига да реши да плати цената. Обучения, присъствие, голямо количество действие - едни от нещата, които влизат в цената. С продуктите е същото - "За да имат ефект върху теб е необходимо да се ползват в това количество, редовно и в необходимата продължителност". Когато представите така нещата ще забележите, че много повече хора ви взимат насериозно. Много повече хора са готови не само да започнат истински бизнес - те виждат във вас човек, който ще им казва винаги нещата реално. Така създавате доверие към себе си, към компанията ви и към професията като цяло.

 

А сега изгледайте това видео, в която ще поговорим повече по темата:

 

Заключение

Целта в нашият бизнес като професионалисти е да покажем на хората една реална картина, на базата на която те да направят най-правилният избор за тях. Ако един човекът е амбициозен думата "труд" няма да го изплаши, а напротив ще го предизвика да го направи. От друга страна, ако човекът не е готов да изгражда бизнес не се опитвайте да го впечатлите с преувеличения. Не се опитвайте да обещавате излекуване на всяка цена, защото не е редно. В подобни случай ще навредите на себе си и взаимоотношенията си. Научете се да изслушвате кандидатите си и на всеки да давате това, от което има нужда на дадения етап. Не правете най-голямата грешка в нашия бизнес - преувеличаването. Бъдете професионалисти! Желая ви успех!

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи по-долу. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин. Приветсвам вашите коментари под статията! Желая ви успех!

Абонирайте се за моя Messenger бюлетин, за да получавате новите ми статии първи от тук:


Съветвам ви да прочетете и тези статии:


Сподели със своите приятели: