ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:31 март 2023 г
Посещения: 526

Как да мотивираме екипа си в Мрежовия Маркетинг

Един въпрос, който често получавам от хората, които следват обученията, които правя е: „Как мога да мотивирам екипа си? Как мога да мотивирам своите партньори да правят срещи всеки ден, да се развиват, да са отговорни и да идват на събитията ни?“ От тези въпроси, ми се върти едно в главата - ние искаме всеки един, с който говорим и който е част от нашия екип да прави това, което правим ние и да се държи по начина, по който се държим ние, но въпросът тук трябва да е дали всеки един от тях иска това, което искаме и ние.

Видео материал към статията:

Отговорете си първо на това дали те истински желят да се развиват и след като установим това мога да ви дам три основни съвета за това как да мотивирате вашите партньори.

Е, искат ли да се развиват? Ако да, нека започнем със съветите:

Първият ми такъв е: Мотивирайте ги чрез личен пример.

Вие сте примерът за подражание и ако искате вашите партньори да правят срещи, то вие първо трябва да правите срещи. Ако искате вашите партньори да идват на събитията ви, то вие трябва да правите събития и ако искате те да водят кандидати на презентациите ви, то и вие трябва да правите същото. Нашият бизнес е копи-пейст. Вашите партньори виждат това, което правите вие, и правят същото, така че си помисли и се попитай: „Правя ли това, което искам моите партньори да правят?“

Личният пример, личните действия, това е нещото, което най-много ще повлияе на твоите партньори и на твоя екип. Съветът ми към теб е: Планирай своята седмица, планирай своя месец, но не само от макро, но и от микро-перспектива.

Планирай всеки един ден, в който ти ще действаш, измисли колко броя срещи ще направиш за седмицата, колко и кога ще се видиш с хората, с кого ще се срещнеш и с кого ще говориш. Изготви своя календар според това. Действай, анализирай и покажи това на своите партньори, когато говориш с тях, и тогава ще видиш, че те ще започнат да те копират и да правят това, което ти вършиш.

Вторият ми съвет се отнася до организацията на събития.

Всъщност, те са това, което влияят най-много на хората, защото те вземат често решения за цялостна промяна в живота си, именно когато посещават такива. Тази обстановка ни влияе заради обема от хора, лидерите и най-вече личните истории на другите хора. Ако си лидер и организираш събития, то колкото по-чести и по-големи са те, толкова повече ще влияеш и ще мотивираш своя екип.

Ако си в началото и тепърва изграждаш екип, то тогава направи това един от твоите фокуси, организирай всяко едно събитие от по-рано, събери своите хора, позвъни им, кажи им колко ще бъде великолепно да се видите на това събитие и колко ще бъде полезно и ценно за тях те да бъдат там. Направи си реклама, промотирай събитието и покани всички. Помисли колко партньори можеш доведеш на следващото събитие на твоята компания, запиши си тези числа и се опитай да ги надхвърлиш всеки следващ път.

И не забравяй - моментът, в който хората вземат решението е моментът, в който те започват истински да действат. Ако събитието ще им повлияе да достигнат до там, то твоята работа е да доведеш своите нови партньори с точно тази цел и да започнат да действат. Когато това се случи, те няма да имат нужда от допълнителната мотивация.

Третият ми съвет за това как да мотивираш екипа и своите партньори е: Мисли за техните резултати и им помогни да ги постигнат.

Всъщност, хората, които стартират в Мрежовия маркетинг искат да достигнат до резултата, да видят продажбата, да изкарат парите и да намерят този нов партньор.

Постарай да помогнеш на твоите партньори да достигнат първите си резултати още в първата седмица, и ако не тогава, то максимум във втората. Остави ги да видят, че действията им водят до резултати, а за да се случи това е важно да действате заедно. Седнете и направете заедно списъка с контакти, прозвънете на първите няколко теелфона заедно и се вижте с други кандидати.

Бори се за техния първи клиент и партньор. Това е изключително ценно и именно това ще мотивира твоите партньори да действат. Когато човек вижда резултат, то тогава той иска да даде повече от себе си. Този период, в който твоите партньори стартират и ти си до тях е изключително ценен опит.

От друга страна в края на месеца се постарай да разгледаш своя бек-офис и резултатите на екипа си. Ако на някой не му достига малко да достигне до едно ново ниво, например, няма лични поръчки и поради тази причина няма да получи пълния си бонус, бъди до него и му покажи как той може да успее, за да изкара повече пари. Помисли, разгледай и помогни на хората да достигнат до техните резултати.

Заключение

Това са трите най-успешни начина, с помощта на които аз мотивирам своите партньори и своя екип да действат. Повтори ги и ги имплементирай, и ще видиш как и ти ще достигнеш по-добри резултати.

Последвай ме за още съвети за това как да развиваш успешно своя мрежов маркетинг в моя блог: ognyanov21.com, последвай моя канал в YouTube и ме намери във Facebook и Instagram Юлиян Огнянов - Мрежов бизнес в България, защото имам още много да ти покажа. Желая ти успех и до нови срещи.

Сподели със своите приятели: