ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:10 март 2023 г
Посещения: 537

Какво да правим след презентацията в зала

Често, участниците в моите тренинги в специалните групи, където се провеждат те, задават различни въпроси и поредния такъв е: Какво правим точно след като презентацията в зала приключи? И как най-добре и най-правилно да комуникираме с нашия кандидат, така че да стигнем до регистрация?

Видео материал към статията:

Разбира се, отговорът на този въпрос никак не е лесен, тъй като всеки един кандидат има правото на това да вземе той/тя решение за себе си.

Фактът, че е дошъл в зала и е слушал презентация, в много от случаите означава, че той е отворен да научи тази информация, но не е съвсем готов да вземе решение по отношение на това дали иска да се включи към теб или не. Затова, едно основно нещо, което не трябва да правите след приключването на презентация е да стресирате своите кандидати.

Това, което мога да ви посъветвам е, след като приключи презентацията, да завършите срещата точно така, както бихте го направили и на лично.

Не питайте кандидата какво не му хареса, а обратното - какво му хареса най-много?“ В никакъв случай не му задавайте простия въпрос: „Хареса ли ти?“, защото това е един да-не отговор. Също, много често хората са склонни да бъдат негативни и можете и да чуете отговор тип: „Ами, не!“ Или: „Еди кое си не ми хареса!“ Това ще подкара вашия разговор в негативна посока и ще стане по-трудно да ги конвертирате. Насочете разговора и го накарайте да поеме в позитивна посока с въпроса: „Какво ти хареса най-много?“ Това предизвиква човека да каже: „Ами, най-много ми харесаха продуктите.“ Или: „Най-много ми хареса бизнес модела.“ и т.н.

Не спирайте да задавате върпоси и уточнете, какво му е харесало на човека и защо той/тя би искал/а да стартира при вас. Това е много важно. Отидете, например, при масата с продуктите. Покажете им някои неща. Дайте им информация. Питайте ги, какви въпроси имат. Изслушайте всичките им въпроси на финала на презентацията и им отговорете на кратко. Не навлизайте в дълбочина с отговорите си. Също помага, ако го запознаете с водещия, лектора, или вашия лидер в залата. Това много ще помогне, особено ако сте там като трето лице и не презентирате вие.

При всички положения нещо, което съветвам моите партньори да правят, е веднага да последват с въпрос: „На база вариантите за старт, които видя… „ И, когато усетите, че правлиният момент е дошъл, е време да прилючите разговора с моята тристепенна формула за завършващи въпроси.

Първи въпрос е: „На база това, което видя, как смяташ, би ли искал да стартираш в нашия бизнес?“ Чуйте, какво ще ви каже кандидатът.

Втори въпрос: „На база вариантите за старт, които видя, кой би бил най-подходящ за теб? Изслушайте отново кандидата.

Третият, и последен, въпрос е: „ОК! Кога смяташ, че ще си готов/а да стартираш?“

Винаги трябва да имаме уговорена дата и час. Кандидатът може да ви каже: „Ами, мога и сега.“ Или: „Искам и сега.“ или също: „Ами, след една седмица вземам заплата, на 15-ти“. или пък: „Ще ми трябват няколко дена да помисля.“ Тук вече ще работите с възражението на човека. „Трябва да помисля.“ значи, че той още е несигурен.

Каквито и да са били отговорите, вие задължително трябва да имате уговорка за следваща среща, или разговор с него. Така че предизвикайте го да ви каже готов ли е да стартира и евентуално кога планира да го направи. Запишете си във вашия календар и не пропускайте да се свържете с него във времето, в което ви е казал, че ще стартира.

По този начин вие трябва да приемете факта, че давате информация на хората само когато те са готови да ви послушат. Не убеждавате и не насилвате никой да стартира. Това е много основен за мен принцип, защото аз вярвам, че хората, които искат да бъдат в моя екип и хората, с които ще успяваме заедно, трябва сами да желаят успеха си. Аз не искам да ги насилвам по някакъв начин.

С тази тристепенна формула вие може да определите кога точно искате кандидата да започне, и дори да не е веднага, дръжте връзка с него, звъннете му пак и го питайте, особено ако не е сигурен. И когато е готов той сам ще се свърже и ще пожелае да стартира, да започне да се обучава и съвсем скоро, дори първия месец, да постигне първите си успехи. А не е ли това, което искате и вие?

Заключение

Още информация и курсове за тактиките на привличане ще намерите в страницата ми във Facebook Мрежов бизнес в България, както и в Instagram и YouTube - ognyanov21. Там ще научите как да създавате съдържание, което да привлича, и да изградите личен бранд, което е ключът към големия успех в социалните мрежи. Но дори и на едно първоначално ниво, просто да създавате постове, които да пробуждат любопитството у хората и това да ги кара да се свързват с вас. Това е един чудесен старт.

Очаквам ви, защото знам, че мога да ви дам още много съвети за успешно развитие на вашия Мрежов маркетинг. Искам да чувам за повече успели хора в Мрежовия бизнес в България. Очаквам ви!

Сподели със своите приятели: